Кой Съм Аз?

Почувствайте енергията, която се движи вътре във вас

Ние всички искаме да знаем кои сме и какво трябва да правим в този живот. Често това става горещ въпрос и създава много объркване и неудобства, тъй като ние започваме да мислим твърде много! Единственият реален отговор идва от вътре в нас. Той никога не може да дойде като се опитваме да бъдем като някой друг или правим нещо, което другите искат от нас да направим. Нашето Съзнание е поле на неограничени възможности. Ние може да бъдем всичко, което искаме.

Истинският проблем, който имаме е "ние мислим прекалено много"! Ние използваме ума си, за да разберем какво трябва да правим и мислим твърде много за това, което сме. Не мислете! Отпуснете се, освободете се и се научете как да слушате чувства си.

Първият въпрос, на който трябва да отговорим, е Кой съм Аз? Нашият ум иска конкретен отговор. Смятаме, че идентифицираме себе си чрез определяне на това, което правим. Това не е въпрос, защо искате отговор. Кой съм аз, не се определя от това, което правим. Аз сега съм същият човек, който бях, когато бях дете. Познанията ми са се променили, моите желания са се променили, но аз все още съм същия човек, който бях, когато бях дете. Аз съм това съзнание, което остава същото през целия ми живот.

Колкото повече медитираме, толкова повече съзнанието ни се пробужда. Когато съзнанието ни расте, ние виждаме повече възможности и имаме повече познания и вдъхновение, за да направим много неща, които не са били възможни преди. Разширяване на съзнанието е първият приоритет, който имаме като човешко същество. Разгледайте живота си и вижте колкото можете да видите. Никога не затваряйте ума си или изключвайте в чувство на неудовлетвореност. Отворете сърцето си и почувствайте добротата, която сте. Изпълнете сърцето си с любов и ще имате повече стимул да се огледате и да видите това, което искате да направите.

Това, което искаме да направим е втория въпрос (не е първият). Мислейки за това, което искаме да направим, никога няма да ни даде задоволителен отговор. Мисленето води само до объркване. Вместо това, изключете ума си, но останете нащрек. Тихо бдителни и внимателни към това, което чувствате. Сърцето ви знае това, което умът не може да види. Научете се да чувствате това, което искате. Почувствайте енергията, която се движи вътре във вас и се доверете на себе си. Никога не отричайте чувствата си, подсилете ги!

Сърцето чувства една стъпка в даден момент. Не е нужно да знаете къде отивате и какво в крайна сметка ще направите. Вие само трябва да знаете посоката, в която искате да се предвижите. Повярвайте в чувствата си и направете крачка. Това ви поставя в правилната посока.

Стъпка по стъпка ни води към нашата цел. Стъпка по стъпка, ние получаваме нашето просветление. Просвещението никога не се случва в една стъпка. Това е един непрекъснат процес, който продължава безкрайно. Това, което искаме да направим, е един непрекъснат процес, който води до по-голямо удовлетворение и по-големи възможности. Живейте безкрайния живот отворени за всички възможности. Направете това и животът ви ще намери своя собствен път към щастието.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments